Skip to main content
Gerry | Vanagon
Checking account...
← vanagon.com home · Continue the discussion in the forum
Subject:Re: de-rating tires? - was tire circumference -
From:Rob
Date:Sun, 16 Oct 2011 21:19:43 -0700

Thank you, that explains why. FWIW the final rule is dated 2007.

Rob
becida@comcast.net

At  10/16/2011 08:56 PM, Jim Arnott wrote:
>On Oct 16, 2011, at 5:47 PM, Rob wrote:
>
>>Why are they de-rated?
>
>
>You asked for it:
>
>The rule is clarified here....
>
><http://www.nhtsa.gov/cars/rules/rulings/UpgradeTire/Final/Index.html>http://www.nhtsa.gov/cars/rules/rulings/UpgradeTire/Final/Index.html
>
>49 CFR Part 571
>Docket No. NHTSA-03-15400
>RIN 2127-AI54
>Federal Motor Vehicle Safety Standards; Tires